Distanserna

Home » Distanserna

Banorna på Sätila Trail är ett antal olika slingor mjukt utlagda i den storslagna naturen längs Lygnerns stränder, kring Sätila och i de kringliggande skogarna. Du kan välja mellan fem distanser: 5, 10, 22, 43 eller 85 km.

Byslingan är vår kortaste distans och passar dig som antingen vill ha en riktigt snabblöpt terräng 5a eller kanske är ny i löparspåren och vill ha en bra första utmaning! Byslingan passar även perfekt om man vill gå runt.

Grebbeshultslingan väljer du som vill ha en perfekt kombo mellan trail och terräng. Här får du njuta av fina stigar längst Lygnerns strand men får även några mer lättlöpta partier där benen kan få trycka på ordentligt. 10km ren njutning!

Halvmarabanan kräver ett rejält pannben och ger dig precis den utmaningen du vill ha på ett traillopp. Tekniska stigar, vackra vyer och en hel del höjdmeter. Inte nog med det, du kommer också hela vägen ut till Ramhultafallet och det är något man inte vill missa!

(Itra 1p + UTMB)
Marabanan
passar dig som är en van traillöpare men som också kan njuta av mer lättlöpta partier. Marabanan bjuder på en blandning av grus, stig och asfalt men det som definierar den starkast är en tuff start via Torrås ökända backar och en ännu tuffare avslutning för att ta sig ut till och hem från Ramhultafallet!

(Itra 3p + UTMB)
Lygnernslingan
85 tuffa km runt Lygnern. En utmaning som du sent kommer glömma! Du får fina stigar, tuffa backar och massor av vackra vyer. Här får du det bästa av två län när du bland annat springer förbi Navåsen, Äskhults by, Fjärås bräcka och till sist Ramhultafallet innan du åter igen befinner dig vid Lygnevi IP och får korsa mållinjen.

Comments & Responses

Comments are closed.